torsdag 23. april 2009

Dagens mission impossible

Tirsdagens filming i parken gikk veldig fint. Jeg koste meg blant eldre kinesere som utførte øvelsene sine. Kineserne har et veldig godt humør uansett på døgnet. Det var litt mystisk stemning når vi gikk blant trærne og kun hørte høye rop. Lufta var uvanlig frisk og det var fint å se Beijing før alle har våknet. Selv om det var tungt å stå opp halv seks om morran anbefales det. Vi skal tilbake og snikfotografere en gang i neste uke. 

Vi filmet litt på TiananMen (den himmelske freds plass) og der tok det tre minutter før politiet var til stede og stilte spørsmål. Maja var sjarmerende som alltid og politimannen godtok våre svar. Pulsen var til stede, men vi trodde ikke at vi skulle bli tauet inn eller noe. 


De eldste gjorde klappeleken

Sprek dame!

Etterhvert gikk de over til sverd

Jeg og Albert prøver å være så diskre som mulig for å ikke forstyrre


Resten av tiden har vi spist og spist og spist. Maten er nydelig og den vil bli savnet.  

Mmmm



To av de faste rettene. De blir alltid spist opp


Dagens oppdrag var igjen å stå opp tidlig for å gjøre hovedintervjuet vårt. Vi følger direksjonene våre og skal kun ta en taxi en kilometer, men ingen vet hvor det er. Vi blir sendt hit og dit, men kommer ikke noe nærmere. Etter en og en halv times småjogging i regnværet finner vi endelig fram. Vi er en time forsinka og ganske frusterte. I mellomtiden fikk vi øye på en parade av mennesker kledd i forskjellige farger. Hva dette mini-17.mai-toget var vet vi ikke, men det var underholdende. Intervjuet gikk fint og vi fikk møte en veldig hyggelig professor i Qigong. 


Kinesisk reklame vi gikk forbi


Mari prøver febrilsk å få tak i en taxi som vet hvor vi skal

Det regna litt for å si det sånn..

Paraden vi gikk forbi. De som var med trodde vi var der for å 
fotografere de så de smilte og vinka. Det gjorde vi også.

Småirriterte gruppemedlemmer


Nå har vi kun småtterier igjen av opptak så derfor skal vi kose oss maks i Shanghai. Vi drar med tog i kveld og kommer fram imorra tidlig. Helga skal brukes til å shoppe, sightseeing og kanskje en tur ut eller to. Jeg skal bo på hostel med Maja og Mari. Vi får se om interhumoren utvikler seg mer. Den er på et høyt nivå allerede :)

1 kommentar:

  1. ah yes, ikke beste dagen å dra ut på å filme kl.8 om morran med regn, sinte taxisjåfører og 17.mai-tog forberedelser.

    SvarSlett