lørdag 18. april 2009

KTV og drikking i BJ

De siste dagene har vi hatt fri. Vi har for det meste ruslet rundt, shoppet, spist og drukket. Legg til videoBeijings minste bar er 12 kvm stor og der fikk vi plass. Jeg ville prøve tradisjonell kinesisk massasje og endte opp med femten store runde blåmerker på ryggen. Fenomenet heter kupping og skal være veldig bra for blodsirkulasjonen. Jeg ser ut som et monster og resultatet er for ille til at jeg poster noe bilde. Dette innlegget skulle egentlig hett "Mishandling i Beijing", men jeg velger å fokusere på det positive. Lina er den heldige som får se ryggen min morgen og kveld.

Vi fikk møte Ole Torp som er NRKs korrespondent i Asia. Det var et inspirerende og bra møte. Han fortalte mye interessant om ting man ikke snakker høyt om i Kina. Den skuddsikre vesten lå på bakrommet og det meste var overvåket. Han fortalte mye friere om Kinas situasjon enn hva jeg trodde var "lov". Senere på dagen dro vi til et sted utenfor BJ som så ut som Kristiansand, Bodø og Voss. Norsk landskap med andre ord som ikke var noe særlig spennende. Vi betalte 5 yuan for å bli kjørt 100 m og 5 til for å komme oss tilbake. Turister på tur blir ofte lurt, var noe vi lærte på reiseliv og det stemte.

Gjengen skulle egentlig vært i Shanghai i helga, men siden vi er trege var alle togene utsolgte. Derfor utsatte vi det ei uke og nå har pokker meg de billige togene blitt utsolgt igjen. Da blir det luksus på oss og vi tar fly hjem! Kommer til å nyte de to timene på fly vs 13-14 på toget.

Vi er egentlig her for å lage dokumentar, men kan ikke skryte av å ha kommet så langt. Språkbarrieren er verre enn vi trodde, men vi har en kinesisk engel som heter Shadow (de får velge engelske navn selv her). Hun fungerer som vår tolk og ordner det vi trenger. Om det er å få oversatt en kinesisk telefonsvarer eller ordne filmtillatelse. Vi hadde ikke kommet langt uten Shadow. Ellers har vi funnet et tempel som fungerer som en skole hvor de lærer Qigong. Gruppa skal prøve å få være der et døgn for å se hva som skjer. Blir spennende.

Vi har også prøvd oss på utelivet i BJ, men som alle andre steder er det en prøvelse å finne et bra og billig sted. Så langt det er mulig har vi prøvd å unngå de store turiststedene, men det er som oftest der vi havner. Det morsomte er som alltid vorset og det tar vi på KTV. Det er kinesisk karaoke hvor gruppa får eget rom og drikke til en liten penge. Vi sang Spice Girls og boyband-låter med stor innlevelse. Gøy!

Dagen i dag har bestått av soving, internettnerding, postkortskriving (hvem er den heldige?) og spising. En god dag med andre ord.



Mari tester ut vannpipe på bar.

Go Alfie!


Hohoho


90-talls hits er det beste på KTV. Kristina har stil.


Gøy på muren/broen/demningen i ingenmannsland. 


Vi koser oss


Seriøs reporter fra NRK..



Hoppebilder har blitt great success her. Mario er tålmodig fotograf.

Dette skal bli en restaurant om fem min.

Maja utenfor BJs minste bar 

1 kommentar:

  1. Får de velge egne navn? Det er en ganske sweet deal!

    SvarSlett